جهت دریافت تقویم آموزشی آکادمی کلیک کنید
مقدمه:
در سازمان های تولیدی و صنعتی، انسان مهم ترین عامل تولید بوده و بر اساس نوع تکنولوژی، نوع تولید فرهنگ سازمانی و مجموعه عوامل سازمانی، روابط تولیدی را شکل داده که در قالب روابط صنعتی تبلور می یابد. برای ایجاد تعادل در روابط صنعتی چنین سازمان هایی، عوامل مختلفی دخیل هستند که باید به نوبه خود مورد توجه قرار گیرند ولی آنچه از همه مهم تر می باشد و نقش زیر بنایی و زاینده در تنظیم روابط دارد، آموزش و بالا بردن سطح آگاهی منابع انسانی سازمان به طور جامع و فراگیر است. آموزش، ظرفیت و بینش علمی و فنی افراد را برای انجام تحقیقات کاربردی، اختراع و اکتشافات، افزایش و گسترش می دهد. آموزش، افراد را آماده می کند تا با علاقه بیشتر از تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته در تولید استفاده کنند.
اهمیت آموزش:
امروزه نیاز به نیروهای متخصص در حوزه های مهارتی جدید بسیار بیشتر از گذشته به چشم می خورد. به دلیل جدید بودن مشاغل، این نیاز از طریق نیروهای با تجربه و کارکشته گذشته رفع نمی شود، زیرا مهارت این نیروی کار متناسب با صنعت گذشته است. بنابراین به صنعت و سازمان های در حال رشد به نیروهای جوان، تازه نفس و متخصص نیاز دارد تا بتوانند با مهارت های خاص در این مشاغل حوزه فعالیت خود را به دنیایی متحول و نوین تبدیل کنند. با این رویکرد نیاز صنعت به آموزش پرسنل به خوبی نمایان می شود. در زمان گذشته برای یادگیری یک مهارت خاص نیاز بود تا سالها در یک حوزه فعالیت داشته باشید و یا درس مربوط به رشته را بخوانید؛ اما امروزه با استفاده از اینترنت، فراگیری از آموزش ها به صورت مجازی یا با استفاده از دوره های آموزشی به لذت بخش ترین حالت ممکن انجام میشود.
نقش آموزش در صنعت:
از مهم ترین نقشهای آموزش این است که کارمندان با آموزش در صنعت میتوانند مهارت ها و دانش خود را افزایش دهند و این کار باعث می شود تا در شغل و محیط کار خود حرفه ای باشند. آموزش به فرآیند انتقال معلومات، نگرش ها و مهارت ها از فرد یا گروهی به فرد یا گروه دیگر برای ایجاد تغییرات در ساختارهای شناختی، نگرشی و مهارتی آنها گفته می شود و نظر به اینکه صنعت روز به روز در حال تغییر است و حرکت در راستای این تغییر و با سرعت آن کاری پر زحمت و مشکل است، بیشتر سازمان ها دنبال راهی برای حل این مشکل هستند. راه حلی که توسط بیشتر صاحب نظران، جهت به روز رسانی سازمان با این تغییرات سریع عنوان شده، آموزش و بهسازی منابع انسانی است.
ضرورت آموزش در محل کار:
وقتی افراد سازمان در مشاغل خود از نظر تخصصی و حرفه ای آموزش ببینند کار خود را به نحو مطلوبی انجام می دهند و این امر موفقیت فرد را به دنبال خواهد داشت. زمانی که افراد موفقیت را لمس و تجربه کردند، احساس خوشحالی و شوق به آنها دست می دهد و این خوشحالی انگیزه را برای کار کردن تقویت می کند. عکس این هم صادق است، یعنی اگر فرد یا افرادی از نظر تخصصی مهارت لازم را نداشته باشند و یا آموزش کافی و مداوم ندیده باشند، کارشان را بطور ناقص انجام می دهند و این کار ناقص موجب می شود که فرد شکست و عدم موفقیت را تجربه کند و احساس سستی در فرد تقویت شده و انگیزه های او کاهش یابد. کاهش انگیزه موجب می شود که انتظارات سازمان برآورده نشود و در نتیجه تیرگی روابط و اختلافات بین فرد و سازمان شروع شود، بر عکس وقتی فرد آموزش دیده با کار خوب و انگیزه کافی انتظارات سازمان را عملی نماید به تنظیم روابط کمک کرده است آموزش کارکنان کمک می کند تا نیروی کار بتواند از ماشین آلات، تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته بهتر استفاده کند.
سخن پایانی:
بسیار ضروری است در سازمانها آموزش هایی ارائه شود که ضمن تغییر نگرش و بینش فرد در بعد مثبت آن و انطباق فرد با سازمان، توانسته باشد در کارآیی و انجام موفق وظایف محوله مفید واقع شود. برای اطلاع از تأثیر دوره ها در ارتقاء سطح دانش، نگرش، مهارت و رفتار مطلوب نیروی انسانی، میزان تحقق اهداف نیروها، پاسخگو بودن برون دادهای این آموزش ها به نیازهای محیط کار و به طور کلی تصویر نمودن اثر بخشی این دوره ها، نیاز به الگو مناسب ارزیابی اثر بخشی دوره های آموزشی وجود دارد. در این راستا آکادمی نیک دانش هرمز با استفاده از الگوی انتقالی می تواند به عنوان مرجعی مناسب جهت آموزش و ارزیابی اثر بخشی دوره های آموزش ضمن خدمت مورد بحث قرار گیرد و امید است با ارائه انواع آموزش های مطروحه، پشتیبانی ها و مشاوره های تخصصی گام بزرگی در راستای خدمت رسانی به بخش صنعت بردارد.